Transitiemanager Wonen – Noord-Scharwoude

Introductie

Voor een woningcorporatie in de regio Alkmaar zijn we op zoek naar een “Transitiemanager Wonen” voor een periode van 6 maanden met optie tot verlengen, 24 tot 28 uur per week.

Organisatie

Woningcorporatie in de regio Alkmaar.

Functie

Onze organisatie bestaat uit 3 afdelingen: Wonen, Vastgoed en Financiën. Voor de afdeling Wonen zoeken wij een transitiemanager. De afdeling bestaat naast de manager uit 6 personen: twee woonconsulenten, een verhuurconsulent, een medewerker balie/verhuur, een wijkbeheerder/wooncoach en een communicatiemedewerker

De opdracht bestaat uit 2 gedeelten. Afhankelijk van de uitkomst van deel 1 bekijken wij of je ook deel 2 gaat uitvoeren:

Deel 1: Onderzoek en analyse en going concern

Samen met de manager Vastgoed en manager Financiën onderzoek je of de huidige processen op een logische manier zijn georganiseerd, waarbij onze klantvisie leidend is. Je analyseert de huidige werkwijzen en processen. Je brengt in kaart of onze volkshuisvestelijke en vastgoedopgave past binnen de huidige formatie van de afdeling Wonen. Welke verbeteringen zijn nodig om onze klantvisie zowel intern als extern uit te dragen. Welke verbeteringen zijn nog mogelijk om de onderlinge samenwerking verder te optimaliseren. Je neemt deel aan het MT en geeft leiding aan het team.

De afronding van deel 1 is verpakt in een plan van aanpak. Dit plan presenteer je aan de Directeur Bestuurder en bevat een opsomming van wat goed gaat en wat verbeterd kan worden. 

Deel 2: Implementatie

 

De implementatie van het plan van aanpak. Je bewaakt de voortgang en kwaliteit van de verandering. Het motiveren van betrokken medewerkers en hen onderdeel maken van de verandering.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal 5 jaar recente ervaring als (interim) manager Wonen bij een woningcorporatie
  • Je hebt aantoonbare ervaring met verandermanagement bij een woningcorporatie
  • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO niveau
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden
  • Je zoekt actief de samenwerking met andere afdelingen, medewerkers en stakeholders.
  • Je bent goed in het ontrafelen en doorgronden van soms complexe gegevens, processen of situaties
  • Je bent in staat om eventuele conflicten bespreekbaar te maken en je kunt delegeren, motiveren en feedback geven.

Aanbod

Prima ZZP-tarief.

Reageren kan tot 19 juli 2024.

Inlichtingen

Sjef Oosterwaal

Sollicitatie

Sjef Oosterwaal